Service van Multifoon Hifi

Wanneer u op zoek bent naar uw ideale audioset of audiocomponent, is het belangrijk hierover informatie in te winnen. Vaak heeft u erover gelezen of van anderen over gehoord. Uiteindelijk bewijst u zichzelf de grootste dienst door te luisteren. Stel u wilt een nieuwe versterker aanschaffen bij uw bestaande luidsprekers. Het beste is dan de luidsprekers mee te nemen naar de winkel, zodat er naar de beste combinatie gezocht kan worden.

Winkeldemonstraties

Wanneer u op zoek bent naar uw ideale audioset of audiocomponent, is het belangrijk hierover informatie in te winnen. Vaak heeft u erover gelezen of van anderen over gehoord. Uiteindelijk bewijst u zichzelf de grootste dienst door te luisteren. Stel u wilt een nieuwe versterker aanschaffen bij uw bestaande luidsprekers. Het beste is dan de luidsprekers mee te nemen naar de winkel, zodat er naar de beste combinatie gezocht kan worden.

Thuisdemonstraties en -advisering

Wanneer u in de winkel heeft geluisterd en blijkt in wezen uw keus te hebben gemaakt, maar u bent er nog niet toe gekomen om een apparaat of een luidsprekerset in de context van uw eigen installatie te horen, informeer dan naar de mogelijkheid om deze apparatuur thuis te beluisteren. Het komt regelmatig voor dat wij op pad gaan om thuis te demonstreren. Ook gebeurt het dat een klant een apparaat leent om zelf thuis tot een goede conclusie te komen.

Aflevering en installatie thuis 

Na aankoop biedt Multifoon Hifi de mogelijkheid de apparatuur thuis voor u aan te sluiten. Dit gebeurt heel vaak als service, soms tegen geringe vergoeding. 

Advisering bij verbouwing 

Verbouwing of nieuwbouw geeft altijd de mogelijkheid om een voor u optimale plaatsing van uw audio apparatuur te verwezenlijken. Kom graag in een vroeg stadium van de verbouwing langs met tekeningen, plannen en wensen. Het liefst voordat er een spa in de grond gaat of voordat de aannemer begint met het werk. 

Aanleg audiofiele elektragroep

Alles wat u thuis via uw hifi-installatie weergeeft, komt uit het stopcontact. Alle door deze set weergegeven muziek is een modulatie van het lichtnet. Het is dus goed voor te stellen wat het belang is van een goede, nee, een zo goed mogelijke audiogroep. Een zorgvuldig en vakkundig aangelegde lichtnetgroep die enkel en alleen voor de audioweergave wordt gebruikt. Hiervoor zijn tal van installatie materialen bij ons te koop. Veel belangrijker nog is dat wij ook de vakkundige installatie hiervan verzorgen. Wij werken samen met een gecertificeerd installatiebedrijf, dat werkt met gevoel en respect voor de wensen van de muziekliefhebber.

Oplossing voor akoestiek

Akoestiek is een vaak onderschat onderdeel bij het opbouwen van de muziekinstallatie, en kan in sommige gevallen er zelfs voor zorgen dat de installatie niet klinkt zoals het zou moeten klinken. Door de jaren heen zijn we steeds meer te weten gekomen over hoe we oplossingen in de ruimte kunnen aanbrengen die ervoor zorgen dat de muziekinstallatie nog beter tot z’n recht komt.

Bij ons in de winkel hebben we de oplossingen van RivaSono geïntegreerd binnen ons concept. RivaSono is een specialist in het verbeteren van de akoestiek in woonkamer, thuisbioscoop, luisterruimte en studio. Het optimaliseren van de akoestiek is maatwerk en dit betekent dat er veel kennis komt kijken bij de juiste aanpak. De oplossingen van RivaSono zijn erop gericht dat ze binnen de ruimte verbeteringen aanbrengen zonder de leefbaarheid teniet te doen.

Het effect is natuurlijk bij ons in de winkel waar te nemen, maar u kunt natuurlijk ook de website bezoeken voor praktische tips, advies en voorbeelden van de fraaie akoestische producten. Ga hiervoor naar de website www.rivasono.nl

Aanleg schone aarding

Op een zeker moment heeft uw audioset een niveau bereikt dat niet gemakkelijk te verbeteren is. Maar zoals u hierboven kunt lezen, is alle weergave kwalitatief helemaal afhankelijk van de kwaliteit van het lichtnet. Daarin speelt aarding een grote rol. Gebruikt u voor uw audioweergave de elektrische aarding waarop ook andere huishoudelijke apparaten en computers geaard zijn, dan profiteert uw set daarvan sterk, maar in negatieve zin! Wij hebben uitstekende contacten en ervaring gedurende de afgelopen 10 jaar met een aardingsbedrijf dat bij u thuis een schone aarde kan slaan. Meestal is de ideale plek hiervoor het kruipluik dat zich bij negen van de tien woningen direct onder de deurmat bevindt.

Er wordt een aardpen geslagen met behulp van een pneumatische hamer. De pen wordt opgebouwd door inelkaar passende stalen pennen van 1.50 meter lengte. Aan de eerste pen wordt een 25 mm2 koperen massieve kern gekoppeld met drie of vier krimpringen. De eerste stalen pen wordt de grond ingedreven, de koperen kern wordt mee getrokken naar beneden, de tweede stalen pen wordt op de de eerste pen geplaatst en zo verder. Totdat aan de achterzijde van de grote rol koperen 25 mm2 kern een waarde wordt gemeten van dicht rond de 1 Ohm, ten opzichte van twee meetpunten in de straat, op 10 en 20 meter afstand. Nu wordt de koperen kern doorgeknipt en gekoppeld aan een even dikke maar geïsoleerde 25 mm2 kabel. deze gaat nog 3 meter de grond in en wordt uiteindelijk gekoppeld aan de randaarde van de audiogroep. Op deze manier zal geluidsweergave nog flink verbeteren. Laag zal strakker zijn, waardoor ruimtelijk- heid verbetert, de achtergrond in de muziek wordt stiller, waardoor fijndynamiek verbetert, en zoals wij dat noemen zal de achtergrond van het podium zwarter worden. Een aanrader.

Wilt u weleens horen wat u mag verwachten van een speciaal aangelegde audiogroep of wilt u ervaren wat een schone aarding doet? Maak een afspraak en kom het beluisteren. Wij demonstreren het u graag.

Reparatie

Wanneer uw apparatuur onverhoopt mankementen vertoont en problemen geeft, dan zorgen wij voor reparatie ervan. Wanneer dit binnen de garantietermijn gebeurt, laten wij de reparatie uitvoeren door de desbetreffende importeur.

Is de garantietermijn voorbij dan hebben wij naast onze kleine technische dienst in de winkel, waar toch wel het één en ander zeer vlot gerepareerd wordt, een drietal technische diensten achter de hand. Het zijn de firma’s Hanex, Audioservice en Creato. Met groot vertrouwen op goede afloop laten wij één van deze bedrijven uw reparatie uitvoeren. Mocht het wenselijk of nodig zijn dan wordt natuurlijk vooraf een prijsopgaaf gedaan.