We kunnen gerust stellen dat het streamen van muziek zoals we dat vandaag de dag doen voor een heel groot gedeelte gebaseerd is op de vindingrijkheid van Sonos. Het bedrijf is in 2002 opgericht door technici die op zoek waren naar een nieuwe, gemakkelijke manier om van hun favoriete muziek te kunnen genieten. Een slim muzieksysteem was geboren.

Multiroom – de mogelijkheid om gelijktijdig met één systeem in meerdere ruimtes muziek te beluisteren – was voor de komst van Sonos zeker al mogelijk, maar deze oplossingen waren veelal ingewikkeld, kostbaar en ingrijpend. De mensen die uiteindelijk Sonos oprichtten vonden dat het beluisteren van je muziekcollectie gemakkelijker kon. Gemak en veelzijdigheid staan nog steeds centraal bij Sonos. Eigenlijk zou iedereen het systeem moeten kunnen bedienen zonder te beschikken over computerkennis.

Het assortiment van Sonos bestaat uit verschillende componenten waarmee voor elke ruimte een oplossing kan worden geboden. Stream muziek over de hoogwaardige audio-installatie met een Sonos Connect, beleef films met de Sonos Playbar en zing mee onder de douche met de vochtbestendige Sonos Play:1. Alle ruimtes kunnen met een paar eenvoudige handelingen naar eigen wens worden beheerd met de Sonos applicatie.

Met Sonos heb je toegang tot alle muziek ter wereld. Van de meest populaire streamingdiensten en on demand-services tot de beste internetradiostations van over de hele wereld. Van je favoriete podcasts en audioboeken tot je eigen downloads. Alles waar jij graag naar luistert, heb je binnen handbereik.