Het Japanse Accuphase heeft een reputatie als het gaat om high-end audio. Het bedrijf is in 1972 opgericht door ingenieurs die voorheen werkzaam waren bij Kenwood en Luxman. De eerste producten werden onder de naam Kensonic gemaakt en werd positief ontvangen in de pers. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan werd de naam Kensonic vervangen voor Accuphase; een samenstelling van ACCU (als in “accuraat”) en PHASE.

Wat betreft uiterlijk houdt Accuphase al jaren vast aan een vrijwel ongewijzigd uiterlijk. Hiermee houdt het merk vast aan een vertrouwde uitstraling waar liefhebbers van dit prachtige merk zoveel mee hebben. Denk hierbij gerust aan het massieve, champagnekleurige frontpaneel, de verlichte VU-meters en de zorgvuldige opbouw van de apparatuur intern. Aan elk onderdeel is de nodige aandacht besteed. Ondanks het klassieke voorkomen blijven de mensen van Accuphase hun producten doorontwikkelen. De geïntegreerde versterkers en voorversterkers hebben bijvoorbeeld aan de achterkant een Option Slot. Hierin kan naar wens een phonomodule en/of D/A-Converter worden ingebouwd. Daarnaast kan in sommige modellen ook een extra lijningang worden geïnstalleerd. Accuphase hanteert deze mogelijkheid al geruime tijd en biedt zodoende de mogelijkheid om de versterker naderhand van nieuwe functionaliteiten te voorzien.

De producten van Accuphase zijn met de grootste zorg samengesteld en staan bekend om hun muzikaliteit. De versterkers zijn zodanig gemaakt dat ze met gemak lastige luidsprekers kunnen aansturen zonder tekort te schieten in vermogen. De opgegeven specificaties ogen wellicht wat bescheiden, maar de prestaties liegen er niet om. De versterkers zijn in staat om op zacht volume met gemak heerlijk muziek te maken. Opvallend aan vrijwel alle Accuphase bezitters is de proud ownership. Zodra men een component wil vervangen voor een nieuw product, wordt dit vrijwel altijd een Accuphase product uit een hogere of nieuwere serie. Daarnaast zien we vaak dat de producten in onberispelijke staat zijn en dat zelfs verpakking en toebehoren bewaard zijn gebleven.