ASR is het geesteskindje van oprichter Friedrich Schäfer. De producten worden sinds 1980 door een klein team in eigen huis ontwikkeld en gebouwd. Schäfer houdt een geheel eigen visie op na over hoe apparaten gebouwd moeten worden, zowel qua gebruik van materialen als de werking van de apparatuur zelf. De filosofie van ASR wordt wereldwijd door liefhebbers erkend. Het productassortiment van ASR bestaat uit slechts vier producten – twee versterkers (Emitters) en twee phonovoorversterkers (Basis). De producten worden veelal op maat gemaakt. Dit biedt dan ook de mogelijkheid om de versterkers of phonovoorversterkers naar eigen wens te laten samenstellen.

Emitter

Het doel van ASR is om de harmonie en de muzikaliteit van de buis te combineren met de precisie en indrukwekkende vermogensafgifte van moderne transistorversterkers. En daar slaagt ASR bijzonder goed in. Zowel de Emitter I als de grotere Emitter II zijn in staat om lastige luidsprekers met gemak aan te sturen. Dit lukt de Emitter II uiteraard nét iets gemakkelijker dan de kleinere Emitter I. De Emitter I wordt standaard vergezeld door een externe voeding, terwijl de Emitter II beschikt over twee externe voedingen. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt om met een externe accu te werken voor nóg meer stabiliteit en rust in de weergave. Hoewel het principe van Emitter met externe voeding sterk lijkt op een ‘traditionele’ voor- en eindversterker, geldt dit zeker niet voor het principe van Emitter. ASR omschrijft de Emitter als een multi-input power amp met relayschakelaars en volumeregeling.

Basis

De Basis is het eerste product dat door ASR op de markt werd gebracht. Vandaag de dag behoren de phonovoorversterkers nog steeds tot de betere phonovoorversterkers die te vinden zijn. De Mini Basis is hierin de compactste van de twee modellen, maar op mogelijkheden is zeker niet bezuinigd. Aan de binnenkant van het apparaat kan de afsluitweerstand (loading capacitance) en versterkingsfactor (gain) naar eigen wens worden ingesteld. De Basis is de overtreffende trap van de Mini Basis en heeft naast een extra set ingangen ook een externe voeding.