AudioQuest is een Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige audio- en videobekabeling. Het bedrijf is in 1980 opgericht door Bill Low en is door de jaren heen doorgegroeid tot een fabrikant met een gevarieerd assortiment – van de betaalbare Pearl-serie tot de kostbare referentiekabels uit de WEL-serie.

Low startte in 1978 met het maken van kabels voor de klanten die zijn winkel bezochten. Rond deze tijd ontstonden veel kleine fabrikanten die zich bezig hielden met het produceren van bekabeling, iets waaraan tot voor kort weinig tot geen aandacht aan werd besteed. Merken als Monster Cable, Cobra Cable, MIT en vele anderen wisten een nieuwe markt te creëren. Low was ervan overtuigd dat hij het beter kon. En hij was blijkbaar niet de enige die er zo over dacht. Steeds meer audiowinkels uit de omgeving gingen namelijk zijn kabels gingen verkopen. De behoefte om de kabels te blijven verbeteren leidde er uiteindelijk toe dat Low in 1980 met AudioQuest begon.

Bijna veertig jaar later is het kabellandschap enorm veranderd. De behoefte om te blijven innoveren en verbeteren is vandaag de dag nog steeds diepgeworteld bij Low en zijn team. Een voordeel van AudioQuest wat ons betreft is dat geen vraag te gek is. Een groot gedeelte van het assortiment wordt op bestelling gemaakt in Roosendaal en daardoor is er sprake van flexibiliteit. Vrijwel alle luidsprekerkabels worden vakkundig op maat afgewerkt en binnen een paar dagen geleverd. Het maakt daarbij niet uit of er sprake is van een single-wire kabel of bi-wire kabel, vergulde of verzilverde connectoren, ongelijke lengtes of andere wensen die voor de klant belangrijk zijn. Dat maakt AudioQuest voor ons een uitstekend merk om mee te werken.