“Designed by ears, loved by eyes

Audiovector is een Deense luidsprekerfabrikant dat in 1979 is opgericht door Ole Klifoth. Ole leidt vandaag de dag nog steeds het bedrijf en wordt hierbij vergezeld door zijn zoon Mads, en samen sturen ze een team van ingenieurs en ontwerpers die maar één doel hebben: mooie, muzikale luidsprekers maken.

De luidsprekers van Audiovector combineren een ongekend natuurlijke en realistische weergave met een prachtige vormgeving. Hierin staat de constructie van de kast in dienst van de prestaties van de luidsprekers. Zo zijn de luidsprekerkasten vanaf de SR-serie niet-parallel waardoor intern geen nadelige staande golven kunnen ontstaan, en dit resulteert in een schoner, helderder en krachtigere weergave. Omdat de luidsprekers een belangrijke positie binnen de inrichting van de ruimte vormen, biedt Audiovector een scala aan mogelijkheden qua afwerking aan. De keuze in afwerking is in de instapserie QR weliswaar beperkt tot drie afwerkingen, vanaf de SR-serie wordt het mogelijk om de luidspreker standaard in twintig afwerkingen te krijgen. En aangezien de luidsprekers op maat worden gemaakt, is het zelfs mogelijk om de luidsprekers in elke denkbare RAL-kleur te laten maken.

De kennis over luidsprekers is de afgelopen decennia flink toegenomen, en ongetwijfeld zal dit in de toekomst toe blijven nemen. Dan is het natuurlijk prettig als luidsprekers eigenlijk niet verouderen. Audiovector heeft hiervoor het Individual Upgrade Concept bedacht voor de luidsprekers vanaf de SR-serie. Zodra een luidspreker vervangen gaat worden voor een nieuwer model, dan kan de oudere set luidsprekers naar Audiovector worden teruggestuurd om de luidsprekers om te laten bouwen naar het nieuwe model. Dit betekent dat er nieuwe drivers, bekabeling en wisselfilter worden geplaatst die ook in het nieuwere model worden gebruikt. Dit geldt ook voor een upgrade binnen een bestaande serie; een SR3 Super kan naderhand nog worden opgewaardeerd naar een SR3 Signature, SR3 Avantgarde of SR3 Avantgarde Arreté.