Sinds 1968 streeft Cambridge Audio naar de beste geluidskwaliteit voor een scherpe prijs, en hierin zorgt voor de nieuwe standaard in de ontwikkeling en productie van hifi- en thuisbioscoop producten met een stijlvol Europees ontwerp en maximale gebruiksvriendelijkheid. De apparatuur van Cambridge Audio kan grofweg worden onderverdeeld in drie series: 851-, CX- en Topaz-serie.

851-serie

Cambridge Audio 851 serie

Hifi zonder compromissen – daar draait het allemaal om in de 851-serie. Selecteer eenvoudig de apparatuur die aan de wensen voldoet en breid dit naar eigen wens uit. Alle apparaten uit deze serie beschikken over een forse ringkerntransformator voor optimale prestaties en een volledig metalen behuizing. Een aantal producten uit de 851-serie zijn zelfs multifunctioneel in te zetten; de 851N netwerkspeler is niet alleen een streamer, maar kan eventueel ook als digitale voorversterker worden ingezet én als D/A-Converter. De 851C CD-speler is niet alleen een hoogwaardige CD-speler maar tevens ook hoogwaardige D/A-Converter. En de 851W stereo-eindversterker kan eveneens als mono-eindversterker worden ingesteld waarmee uiteindelijk 500W vermogen kan worden geleverd. Op basis van wensen en behoeften zijn er tal van combinaties mogelijk.

CX-serie

Cambridge Audio CX serie

De CX-serie is voorzien van de nieuwste technieken en is vooral bedoeld voor muziekliefhebbers die de prioriteiten hebben bij de mogelijkheden die worden geboden. Zo beschikken de stereoversterkers bijvoorbeeld over digitale ingangen en de mogelijkheid om een bluetoothontvanger via USB aan te sluiten, terwijl de netwerkspeler naast als streamer ook ingezet kan worden als D/A-Converter. Voor de filmliefhebbers heeft Cambridge Audio ook een tweetal surroundreceivers die beschikken over een scala aan mogelijkheden en een multifunctionele bluray-speler die alle gangbare formaten ondersteunt.

Topaz-serie

Cambridge Audio topaz

De Topaz-serie is de uiterst betaalbare instapserie, ideaal voor muziekliefhebbers die graag willen beginnen met het betere hifi. Bij Topaz draait alles om value for money zonder dat tekort wordt gedaan op de prestaties. De serie bestaat uit twee versterkers, twee CD-spelers en twee stereo receivers die – evenals de duurdere CX- en 851-serie – allen zijn voorzien van het Sound First principe waarbij binnen elke prijsklasse de beste componenten worden gebruikt.