Cambridge Audio introduceert UHD-speler

Er ging al langer het gerucht dat Cambridge Audio op korte termijn een UHD-speler zou introduceren, en nu is het door het bedrijf zelf bevestigd. De CXUHD zoals het apparaat al wordt genoemd zal aan de bestaande Home Cinema-lijn worden toegevoegd, maar tot op heden lijkt het er nog niet op dat het de reeds bestaande CXU gaat vervangen.

De ontwikkelingen op het gebied van 4K en Ultra HD (UHD) lijkt de laatste tijd in een stroomversnelling te zijn geraakt; de televisies worden steeds betaalbaarder waardoor we er op termijn niet meer omheen kunnen. Bij Cambridge Audio bleek al langer vraag naar een speler die om zou kunnen gaan met de laatste 4K-technologie, en die gaat er nu aankomen. De laatste dagen zinspeelde Cambridge Audio al op de introductie van een UHD-speler via haar social media kanalen, en op 9 augustus werd het nieuws bevestigd.

De CXUHD belooft een uiterst krachtige speler te worden waarin onnodige elementen zijn weggelaten. Zo beschikt de CXUHD – in tegenstelling tot de CXU – niet meer over ingebouwde D/A-Converters die zorgen voor extra lawaai en die de prijs opdrijven. De CXUHD wordt rechtstreeks op de surround receiver aangesloten en fungeert hiermee min of meer als een transport waarbij alle verwerkingen worden gedaan in de receiver. De CXUHD beschikt over twee HDMI-uitgangen aan de achterkant; een HDMI 2.0 aansluiting voor de ondersteuning van 4K en een HDMI 1.4 voor oudere modellen.

Meer informatie over de Cambridge Audio CXUHD kan worden gevonden op de website. Prijs is inmiddels vastgesteld op € 799,- en de eerste levering zal eind september plaatsvinden.