“Make great headphone products and have fun doing it

MrSpeakers; de naam doet vermoeden dat het een fabrikant is van luidsprekers. Niks is echter minder waar. Deze nieuwe speler houdt zich bezig met de productie van planar hoofdtelefoons. Met de Aeon en Ether heeft MrSpeakers een duidelijke stempel gezet op het gebied van hoogwaardige hoofdtelefoons.

De hoofdtelefoons van MrSpeakers worden ontwikkeld en geproduceerd in San Diego, Californië. Het merk is opgericht door Dan Clark, een ingenieur die al ruim twintig jaar bezig is met high-end audio. Clark begon met het modificeren van een Fostex hoofdtelefoon en deze MrSpeakers Mad Dog werd erg positief ontvangen. Na de Mad Dog volgden de Mad Dog Pro, Alpha Dog en Alpha Prime. Vanaf de Alpha Dog werd gewerkt met 3D geprinte behuizingen waardoor behuizingen een stuk preciezer gemaakt kunnen worden.

De productie van de gemodificeerde hoofdtelefoons ligt inmiddels ver achter en de aandacht is op volledig nieuwe modellen. Het assortiment bestaat momenteel uit twee modellen: de Aeon en de Ether Flow. Beide modellen maken gebruik van V-Planar en TrueFlow-technologie. In tegenstelling tot conventionele planardrivers zijn de V-Planardrivers gevormd als een accordeon. Deze techniek zorgt niet alleen voor een betere laagweergave maar ook voor minder vervorming en snellere respons. TrueFlow is een materiaal tussen de magneten die ervoor zorgt dat muziekgolven gestroomlijnd worden. Dit leidt tot een hogere resolutie en meer dynamiek in de weergave

Zowel de Ether Flow als de Aeon maken gebruik van de V-Planar en TrueFlow-technologie. De Aeon is het compacte instapmodel maar speelt ondanks dit als een ware planarhoofdtelefoon. Het geluidsbeeld is snel, precies en ruimtelijk en de weergave is in evenwicht. De Ether Flow is in dezen een overtreffende trap met meer resolutie en nog meer details. Om deze betere resultaten te halen is de hoofdtelefoon een stuk groter uitgevoerd, maar nadelig is dit niet.