Let’s get personal

De vraag naar hoogwaardige hoofdtelefoons is de laatste jaren enorm toegenomen. Tegelijkertijd zijn er veel nieuwe fabrikanten die zich specialiseren in hoogwaardige en soms zelfs high-end hoofdtelefoons. De hoofdtelefoons wordt al lang niet meer gebruikt om ’s avonds laat naar muziek te kunnen luisteren.

Hoofdtelefoons zijn al decennia lang niet weg te denken. In veel gevallen werd de hoofdtelefoons naast de bestaande hifi-installatie gebruikt. Handig voor als de rest van de familie niet mee hoeft te genieten van de muziek of als het al laat is. Voor velen was de hoofdtelefoon hiermee een beetje een ondergeschoven kindje. Uiteraard waren er de uitzonderingen. De hoofdtelefoons die net zo kostbaar waren als een gemiddelde hifi-installatie kwamen voor, maar waren bescheiden vertegenwoordigd.

Omdat de hoofdtelefoonmarkt behoorlijk in ontwikkeling is en er hele mooie ontwikkelingen op dit vlak plaatsvinden, zijn we aan de slag gegaan met een nieuwe invulling hiervan. Hiermee willen we personal audio een prominentere plaats binnen het assortiment geven. De nieuwe merken die we sinds kort hebben opgenomen, zijn Burson Audio, Final en MrSpeakers.

Het Australische Burson Audio focust zich op de productie van hoofdtelefoonversterkers en eindversterkers. Een voordeel is dat veel van de elektronica naderhand gemodificeerd kunnen worden met upgrades die door Burson Audio worden aangeboden. Het Japanse Final heeft een aanbod in planar en dynamische hoofdtelefoons alsmede in-ears. Om zeker te zijn dat alle producten voldoen aan de hoge eisen, wordt alles in een eigen fabriek geassembleerd. Tot slot MrSpeakers. Dit Amerikaanse bedrijf is opgericht door Dan Clark en houdt zich bezig met de productie van planar hoofdtelefoons. De MrSpeakers Aeon en Ether maken gebruik van het gepatenteerde V-Planar en TrueFlow om ongekende prestaties te kunnen leveren.