De Discovery Series DS-S101-G is ontwikkeld om het hart van een serieus muzieksysteem te vormen. Discovery biedt weergave van jouw lokale muziekbibliotheek en streaming muziekdiensten, uitgebreide multi-dimensionale metadata en multiroom functionaliteit. En dat alles heb je onder controle met de prachtige, eenvoudig te bedienen applicatie (iOS en Android). De lossless hifi streamingdienst Tidal is volledig geïntegreerd in de Discovery software. Voortaan luister je ook via een muziekdienst in de beste kwaliteit.

Dankzij de kracht van Roon’s geavanceerde algoritmen en de integratie van muziekdienst Tidal biedt “Discovery” toegang tot de multi-dimensionale wereld van de muziek in de vorm van een bijna oneindige hoeveelheid metadata. Hiermee legt Discovery de relaties tussen artiesten, componisten, performers, dirigenten en producers bloot, lees je de autobiografieën en songteksten, lees je reviews, zie je wie er hebben meegewerkt aan een album, weet je waar jouw geliefde artiest binnenkort optreedt, etc. Je krijgt eigenlijk een oneindige gratis muziekmagazine tot je beschikking om alles over muziek te “ontdekken”. “Discovery” is niet voor niets door Elac als productnaam gekozen!

Met een Apple of Android tablet of smartphone van de laatste generatie kun je de krachtige applicatie comfortabel bedienen. In no-time vind je de weg in deze intuïtieve omgeving. Om de enorme stroom aan informatie snel te kunnen verwerken is de DS-S101-G voorzien van een snelle Quad Core ARM processor met 8GB intern geheugen. De DS-S101G is de muzikale basis van een even geniaal als hoogwaardig multiroom-systeem. Ook kun je streamen naar producten die Apple Airport ondersteunen. Zo kun je een onbeperkt aantal ruimtes voorzien van echt hifi-geluid en kunnen acht gebruikers onafhankelijk van elkaar naar hun eigen favoriete muziek luisteren. De zones kunnen worden gegroepeerd zodat er in in het hele huis dezelfde muziek kan worden afgespeeld.

Natuurlijk kan de DS-S101-G via de analoge of digitale uitgang worden aangesloten op een bestaande hifi-installatie of D/A-converter.