Exposure is in 1974 opgericht door en voor muziekliefhebbers. Vanaf de oorsprong is men bij Exposure bezig om hifi-apparatuur te maken waarbij muziekweergave centraal staat. Nog belangrijker is dat alle apparatuur zonder overbodige elementen zijn gebouwd. Vandaar dat er geen overbodige onderdelen worden geïntegreerd die we weergave nadelig kunnen beïnvloeden.

De focus van Exposure ligt op de weergave van muziek, vandaar dat alles dat Exposure maakt gericht is op stereo. Het assortiment bestaat uit versterkers, D/A-converters en CD-spelers die allemaal hetzelfde design hebben om zodoende eenheid te creëren in de opstelling. De apparatuur kent een ongekend gunstige prijs-/kwaliteitsverhouding door een slim ontwerp van de producten. Zo wordt voor alle modellen uit de 2010-serie dezelfde behuizing gebruikt om onnodig hoge kosten te voorkomen. Daarnaast biedt Exposure veel mogelijkheden om de muziekinstallatie naderhand op te waarderen met bijvoorbeeld een losse eindversterker of eindversterkers. Veel eigenaren die met een 2010 of 3010 geïntegreerde versterker beginnen, breiden later uit met een bijpassende eindversterker voor meer controle over de luidsprekers. Tot slot biedt Exposure bij de 2010- en 3010-serie de mogelijkheid om tegen een meerprijs een MM of MC phonoboard te laten plaatsen voor het aansluiten van een platenspeler. Een voordeel dat dit niet standaard zit ingebouwd is dat men er niet voor hoeft te betalen als het niet gebruikt wordt.

Alle apparaten zijn standaard voorzien van een forse ringkerntransformatorDe eenvoud van Exposure zit niet alleen aan de binnenkant, maar is ook zeker aan de buitenkant terug te zien. Op de apparaten zit alleen het nodige om de apparatuur handmatig te kunnen bedienen. De versterkers hebben naast de aan-/uitschakelaar een volumeregeling en ingangsschakelaar, maar een tonenregeling ontbreekt omdat men ervan overtuigd is dat dit de realistische weergave ondermijnt. Alle Exposure apparatuur is verkrijgbaar met een zwart of zilver voorfront.