Het Japanse merk Final richt zich op de productie van hoogwaardige hoofdtelefoons. Het assortiment is gevarieerd met betaalbare tot iets prijzigere hoofdtelefoons. Maar het moet gezegd worden dat binnen elke prijscategorie de hoofdtelefoons zeker de moeite waard zijn om te beluisteren.

Het assortiment van Final is op z’n zachts gezegd indrukwekkend te noemen. Niet zozeer omdat het louter bestaat uit peperdure hoofdtelefoons, maar juist omdat er veel aandacht wordt besteed aan betaalbare hoofdtelefoons. Het gros van het assortiment bestaat uit in-ear hoofdtelefoons. De E-serie begint bij € 49,95 en luidt hiermee de instapklasse in. Doel van deze serie is om een betaalbare hoofdtelefoons te maken die gewoon goed klinkt. Hoge kwaliteit, simpel design en gemakkelijk in gebruik staan centraal bij deze serie. Evenals bij de duurdere series wordt bij de E-serie gebruik gemaakt van een aluminium behuizing. Dit voelt niet alleen iets massiever en robuuster aan, maar heeft ook nog eens voordelen voor de prestaties. Voor de muziekliefhebbers die hogere eisen stellen, heeft Final ook series die verder gaan. Bij de F-serie wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van hoogwaardigere drivers en bekabeling.

Ook aan de muziekliefhebbers thuis is gedacht. De Sonorous-serie van Final bestaat uit een aantal over-ear hoofdtelefoons. De hoofdtelefoons kenmerken zich door een realistische open soundstage met veel precisie in de weergave. Door een combinatie van materiaal en ontwerp zit de hoofdtelefoon prettig op het hoofd voor urenlang luisterplezier. De Sonorous III is met een prijskaartje van € 379,- de betaalbaarste hoofdtelefoon die in de Benelux te verkrijgen is. Binnen dezelfde serie is ook de Sonorous VI te verkrijgen voor € 649,-. In tegenstelling tot de III is de behuizing van ABS gemaakt en is de hoofdtelefoon voorzien van metalen onderdelen ter versteviging. Naast de Sonorous-serie bestaat ook de D-serie. Het enige model in deze serie tot op heden is de D8000. In tegenstelling tot de dynamische hoofdtelefoons uit de Sonorous-serie is dit een magnetostaat (planar). Deze technologie stelt in staat om nog veel meer details weer te geven en alles veel natuurlijker te laten klinken. Final stelt dat hun Air Film Damping System (AFDS) een verbetering is van de reeds bestaande technologie.