KEF werd in 1961 opgericht door Raymond Cooke (1925–1995). Het hoofdkantoor was eerst gevestigd in een nissenhut op het terrein van Kent Engineering & Foundry (hier komt de naam KEF vandaan) – een metaalverwerkend bedrijf aan de oevers van de Medway rivier, nabij Maidstone in Kent. Cooke, een voormalig BBC Electrical Engineer, wilde graag met nieuwe materialen en technologieën experimenteren voor het creëren van producten met superieure akoestische kwaliteit, die opnamen even natuurlijk kon weergeven als de oorspronkelijke uitvoering. Vanaf het begin was de baanbrekende creativiteit van KEF luidsprekers onbetwistbaar, en audiofielen wereldwijd hebben al enige decennia bewondering voor de innovatieve en hoogwaardige luidsprekers van KEF.

In de meer dan 50 jaar dat KEF actief is, zijn meer dan legendarische luidsprekers uitgebracht die nog steeds worden herinnerd om de kwaliteiten van toen. De constante zoektocht naar verbetering heeft er niet alleen toe geleid dat KEF baanbrekende innovaties doorvoerde in de luidsprekers, maar ook dat er een stempel werd gedrukt waar nog steeds veel merken van profiteren.

Multifoon hifi voert van KEF de R-serie, REFERENCE en LS50. Deze luidsprekers hebben we standaard in de winkel staan en kunnen op verzoek worden beluisterd. Daarnaast biedt KEF met de serie inbouwluidsprekers een oplossing voor veel projecten waarbij luidsprekers op een slimme manier moeten worden weggewerkt.

Nieuws