Meze is een Roemeens bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling en productie van design hoofdtelefoons. Het team bestaat uit mensen met een achtergrond in de geluidstechniek, productonwerp, constructie en muziek. Meze timmert hard aan de weg om een plek te veroveren tussen de gevestigde orde van hoofdtelefoonmerken. En dat lukt ze bijzonder goed!

Deze 99 Classics is het allereerste product dat door Meze op de markt is gebracht en geldt daarom nu al als een echte klassieker. De combinatie van muzikale prestaties, afwerking en prijs-/kwaliteitverhouding heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat dit product vanaf het begin populair is. De 99 Classics is in walnoot uitgevoerd en kent een lang productieproces. Alleen al het vormen van de oorschelpen duurt ruim acht uur en het volledige proces van schuren, lakken en assemblage duurt ruim 45 dagen. In de betaalbaardere 99 Neo heeft hout plaatsgemaakt voor kunststof en dit leidt er uiteraard ook toe dat de prijs een stuk lager uitvalt.

Met de 11 Classics en 11 Neo begeeft Meze zich op het terrein van de in-ear hoofdtelefoons. De 11 Classics is wederom voorzien van houten oorschelpjes, terwijl voor de 11 Neo een aluminium behuizing wordt gebruikt.