Nieuw binnen: Accuphase E-650

Accuphase apparatuur is gebouwd om jaren mee te gaan. Bouwkwaliteit, gebruikte componenten en een goed technisch ontwerp zijn hierin essentieel. Toch ontkomt Accuphase er ook niet aan om producten door te ontwikkelen. En zo komt het dan opeens voor dat er een nieuwe versterker wordt geïntroduceerd. De E-650 is de langverwachte opvolger van de E-600. En die is bij ons uiteraard te beluisteren!

Het is absoluut geen jaarlijks terugkerende gebeurtenis dat Accuphase met iets nieuws komt. Zoals gezegd worden apparaten geproduceerd voor langdurig (en intensief) gebruik. En als een apparaat dan zo goed is, waarom moet het dan opgevolgd worden? De techniek staat niet stil en ook Accuphase is op de achtergrond druk bezig met verbeteren. Elk nieuw product dat wordt uitgebracht moet dan ook echt beter zijn. En om de E-600 waardig op te volgen moet het wel een hele goed versterker zijn.

Evenals zijn voorganger is de E-650 een 2x30W klasse-A versterker. Voor zover de overeenkomsten. De E-650 is in veel punten een stuk vooruit gegaan. Zo is de dempingsfactor van de versterker verdubbeld naar 800. Dat lijkt weinig in vergelijking met andere versterkers, maar voor een klasse-A versterker is dit bijzonder knap. Voordeel van deze hoge dempingsfactor is dat het de versterker in staat stelt de luidspreker uitstekend onder controle te houden. De laagweergave is hiermee strak en uiterst gecontroleerd. Daarnaast levert de E-650 een grotere soundstage door het hogere dynamische vermogen. Uiteraard kan men ervoor kiezen twee opties in te laten bouwen, zoals een DAC of een phono-aansluiting.

In zeer korte tijd heeft de E-650 ons weten te boeien. De versterkers is in staat bijzonder muzikaal en gecontroleerd te spelen. Nieuw uit de doos maakt het muziek en omarmt het. Een bijzondere ervaring hadden we na ruim een half uur luisteren, toen het opeens leek alsof het volume opeens leek toe te nemen. Het is een bekend verschijnsel bij deze versterker waarmee het belang van inspelen nog maar eens wordt belicht. Ongetwijfeld zal het nog een kwestie van tijd zijn voordat we echt weten waar de E-650 toe in staat is. Wees vooral van harte welkom om een keer te komen luisteren.

Kijk ook gerust op de merkpagina van Accuphase.