Het Canadese bedrijf Anthem is gespecialiseerd in de fabricage van hoogwaardige surround receivers, processoren en eindversterkers. Voorop bij Anthem staan de prestaties om het maximale op het gebied van de filmervaring op te doen. Anthems reputatie in analoge en digitale ontwerpen wordt geroemd en de producten ontvangen met regelmaat onderscheidingen. Niet voor niets wordt Anthem apparatuur geprezen in de meest vooraanstaande tijdschriften. Wereldwijd wordt Anthem gezien als de keuze van kenners op het gebied van muziekweergave en home entertainment.

De stille kracht van de Anthem receivers en processoren is de toepassing van Anthem Room Correction (ARC). ARC behoort al geruimte tijd tot een van de meest geavanceerde Room Correctie systemen. ARC wordt alom geroemd door de audiopers, maar is ook populair bij de gespecialiseerde AV-retailers en custom installers. En dat is niet zonder reden. ARC doet wat het moet doen en laat achterwege wat het beter niet kan doen. ARC zorgt ervoor dat de akoestische prestaties van de luidsprekers nauwkeurig kunnen worden gemeten en zorgt voor een compensatie van mogelijk negatieve effecten van de luisteromgeving. Elke ruimte heeft een eigen klank en is daarmee medebepalend voor de prestaties van de luidsprekers. De meting mikt alleen op de negatieve effecten van de kamer, niet het geluid van de luidsprekers zelf. Zodoende worden de beste optimale prestaties bereikt zonder dat de luidsprekers worden geknepen op dynamiek.

Anthem Room Correction

MRX-serie
De MRX-receivers zijn complete en tegelijkertijd compacte oplossingen, maar wel met het Anthem-DNA! Alle modellen worden met een ARC-kit geleverd om de luidsprekers in de kamer in te regelen. De ruimer bemeten MRX-720 en MRX-1120 krijgen niet alleen meer vermogen, maar hebben ook Dolby Atmos aan boord. Daarnaast geldt er voor deze twee modellen ook een ondersteuning voor Play-Fi voor streaming audio. Alle MRX-modellen kunnen (naderhand) worden aangesloten op extra eindversterkers voor meer controle over de luidsprekers.

Anthem MRX1120

Processoren en eindversterkers
Leveren de modellen uit de MRX-serie te weinig mogelijkheden of worden er hogere eisen gesteld aan de prestaties? Dan is het verstandig verder te kijken naar het assortiment processoren en eindversterkers. Anthem maakt hierin een tweedeling tussen Performance en Statement. Bij Performance draait het om de juiste balans tussen vermogen en mogelijkheden. Denk hierbij gerust aan hoeveel kanalen aangestuurd moeten worden en hoeveel vermogen de eindversterker moet leveren. Bij Statement is alles uit de kast gehaald om het beste te bieden zonder concessies. De D2V 3D surround voorprocessor wordt bijvoorbeeld al jaren gezien als een referentie voor home cinema processing.

Anthem M1 Monaural