Atlas Cable is een kabelfabrikant uit Kilmarnock, Schotland. Het bedrijf is opgericht door muziekliefhebbers met een technische achtergrond die het bestaande aanbod meer en meer als een eenheidsworst begonnen te zien. Er zat maar één oplossing op, en dat was zelf kabels gaan maken. Wat is begonnen als een ideaal is uitgegroeid tot een serieus bedrijf dat veel in eigen huis zelf doet. Ontwikkeling, ontwerp en zelfs productie worden op een paar uitzonderingen na allemaal in Kilmarnock gedaan.

Veel kabelfabrikanten stellen kabels samen op basis van standaard producten. Dit leidt ertoe dat niet elk product van dezelfde fabrikant dezelfde klankeigenschappen krijgt. Bij Atlas Cable gelooft men in een eigen DNA. Dat wil zeggen dat men erg trouw blijft aan de eigen klank. Een duurdere kabel van Atlas zal per definitie dan ook niet leiden tot een andere klank, maar wel tot nog meer details en informatie. Om dit te bereiken wordt zoveel mogelijk in eigen huis ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd. Bijzonder te noemen is dat zelfs de Elements instapserie in Schotland wordt geproduceerd. Dit betekent uiteraard ook dat er ontzettend veel mogelijk is op het gebied van maatwerk.

Het assortiment van Atlas Cable bestaat uit vrijwel alle gangbare verbindingskabels in verschillende prijsklassen. Omdat alles in eigen huis wordt gemaakt, zijn er ook tal van maatwerkoplossingen. Naast de bekende interlinks, luidsprekerkabels en digitale kabels bestaat het productportfolio uit stroomverzorging, tuning en accessoires.

 “Grun Coherent Earthing System, the benefit of an independant system earth

Gruntechnologie
Een van de grootste obstakels die ervoor zorgen dat we niet het maximale uit onze muziekinstallatie kunnen halen, is ruis. RFI (Radio Frequency Interference) en EMI (Electro-Magnetic Interference) en ruis op de signaalaarde zorgen ervoor dat apparatuur niet het niveau behaalt waartoe het in staat is. Ironisch genoeg worden we hiervan echter bewust zodra de ruis wordt geëlimineerd. Theoretisch valt deze ruis ver buiten het bereik van ons gehoor. Toch zijn we in staat om de ruis in het hoorbare spectrum waar te nemen. Veel ruis wordt veroorzaakt door alledaagse dingen in onze omgeving, zoals mobiele telefoons, adapters en draadloze netwerken. Slechts een klein percentage wordt echt door de audiocomponenten zelf veroorzaakt.

Het Grun Coherent Earthing System biedt een oplossing tegen al deze ongewenste ruis. Met Grun wordt apparatuur op een onafhankelijke aarding aangesloten. De vervuiling wordt uiteindelijk afgevoerd via de aarding van het component of direct via het lichtnet (schuko). Het resultaat is direct merkbaar – meer rust, betere definitie en een hoger contrast in de weergave. Gruntechnologie is momenteel beschikbaar op de Ascent, Mavros en Asimi interlinks en luidsprekerkabels. Bij de Ascent, Mavros en Asimi interlinks wordt standaard een Grun Adapter meegeleverd. Voor de gelijknamige luidsprekerkabels zijn veel variabelen waardoor de benodigde onderdelen separaat verkocht worden.