11 april 2017 – Na de introductie van de Niagara7000 eind vorig jaar heeft AudioQuest nu een nieuw stekkerblok op de markt gebracht: de Niagara1000. In tegenstelling tot het eerder uitgebrachte referentiemodel is de Niagara1000 een vriendelijker geprijsde stekkerblok die beschikt over dezelfde filosofie als bij de Niagara7000.

Voor de volledige Niagara-serie heeft AudioQuest Garth Powell aangesteld als Director of Power Engineering, en dit betekent dat ook de Niagara1000 volledig door hem is ontworpen. Uitgangspunt was hierbij niet om een goedkopere Niagara7000 te maken, maar om verbetering in een meer betaalbare prijsklasse mogelijk te maken. Dat hierbij veel wordt ontleent uit het Niagara7000-project mag voor zich spreken.

De Niagara1000 is overduidelijk voor de ‘kleinere’ hifisystemen, en dat zien we ook aan de enkele HC-aansluiting (high current) die bedoeld is voor de krachtige (eind)versterker die een belasting vormt voor het lichtnet. Verder beschikt de Niagara1000 over het gepatenteerde Ground Noise-Dissipation System om interferentie van buitenaf te elimineren en Ultra-Linear Noise-Dissipation Technology om ongewenste beïnvloeding door spanningsschommelingen in het lichtnet tegen te gaan.

We hebben de Niagara1000 bij binnenkomst gelijk uitgepakt en het resultaat is eigenlijk vrijwel direct hoorbaar. De compacte Audiovector QR-1 luidspreker die klaar stond voor een luistersessie bracht een laagweergave die meer onder controle was. Door deze verbetering werden stemmen nóg levensechter en was er sprake van meer detaillering. Het leek ons alsof we naar een installatie luisterden van een veel hogere prijsklasse.

De AudioQuest Niagara1000 is uiteraard bij ons te bewonderen, maak graag even een afspraak om ernaar te komen luisteren. De Niagara1000 kost € 1.195,- en wordt zonder netkabel geleverd. Speciaal voor de introductie leveren we een AudioQuest NRG-2 netkabel met een lengte van 1.8m voor € 100,- erbij. De Niagara1000 is alvast te reserveren, de eerste batch is namelijk inmiddels al uitverkocht.