Audiovector breidt QR-serie uit

30 mei 2017 – Eind vorig jaar introduceerde Audiovector een de nieuwe QR-serie als opvolger van de Ki-3 serie. Met de QR1 monitor en QR3 vloerstaander wist Audiovector een zeer betaalbare en muzikale luidspreker te introduceren waarmee ook in het lagere segment op hoog niveau kan worden gespeeld. Vanaf nu is de QR-serie verder uitgebreid met een dipool/on-wall, centerluidspreker en subwoofer zodat ook de filmliefhebbers overstag kunnen gaan!

Het doel van de QR-serie is om de hedendaagse moderne technologie in een betaalbare oplossing mogelijk te maken. Veel van de gebruikte technologieën komen rechtstreeks over uit de hogere SR-series en dit is dan ook medebepalend voor de typische Audiovector klank. De weergave van de QR-modellen laten zich omschrijven als groots, aangenaam en gedetailleerd – ideaal voor alle soorten muziek! De vraag naar een oplossing om ook uit te breiden naar surround is door Audiovector opgepakt en dit heeft geresulteerd in drie nieuwe modellen: QR Wall, QR C en QR Sub.

De QR Wall is een dipool/on wall luidspreker die uitstekend fungeert als achter- of zijluidspreker in een home cinema opstelling. Bij deze luidspreker wordt gebruik gemaakt van eenzelfde mid-/basdriver en AMT tweeter. Ook bij de QR C centerluidspreker wordt gebruik gemaakt van dezelfde mid-/basdrivers en AMT tweeter, maar de indeling van de luidspreker is anders en hierdoor meer gericht op de reproductie van stemmen. Tot slot biedt de QR Sub het sublaag in film en muziek. In de subwoofer is een 350W Klasse-D versterker aanwezig die de 10″ woofer met gemak aanstuurt.

Evenals bij de QR1 en QR3 zijn ook de QR C, QR Wall en QR Sub verkrijgbaar in hoogglans zwart, satijn wit en walnoot. De QR Wall en QR Sub kosten beiden € 999,- en de QR C komt op € 850,-. Alle modellen zijn vanaf heden leverbaar.