Streaming is vandaag de dag bijna niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Hadden we vroeger een hele kast met al onze muziek, tegenwoordig hebben we deze collectie slim opgeslagen. Streaming audio is de laatste jaren behoorlijk volwassen geworden en kan vandaag de dag op een hoog niveau. Bluesound is momenteel een van de meest vooruitstrevende fabrikanten die multiroom ontzettend goed én betaalbaar maakt. Zonder al teveel problemen kan elke woning in elke ruimte van een oplossing worden voorzien.

Wie goed kijkt naar de producten en applicatie van Bluesound, zou verwachten dat het merk een lange historie heeft. Niks is echter minder waar. Althans, niet helemaal. Bluesound is een project van een team dat bij NAD verantwoordelijk was voor de eerste streamer in de NAD Master-serie. Het platform dat hiervoor werd ontwikkeld is uiteindelijk de basis geworden van Bluesound. De eerste generatie producten werd in 2012 geïntroduceerd en wisten gelijk een stempel te drukken op het gebied van streaming. Met de introductie van de tweede generatie is de lat een stuk hoger gelegd. Niet voor niets is Bluesound al drie jaar op rij het beste multiroom audiosysteem volgens What Hifi.

Bij Bluesound begrijpt men heel goed dat alles draait om een uitstekende weergavekwaliteit in combinatie met een stabiel systeem. Hierin speelt gebruikersgemak een grote rol omdat lang niet iedereen beschikt over technische kennis. Alle apparaten kunnen zowel draadloos als bedraad worden aangesloten. Uitzondering hierin is de Vault2 die ten alle tijden bedraad moet worden aangesloten. Via de handige applicatie kunnen apparaten met een paar stappen worden aangemeld.

Stereocomponenten
Het assortiment stereocomponenten van Bluesound bestaat uit drie apparaten met elk een eigen functie. De Node2 is de ideale streamer om de bestaande hifi-installatie te upgraden naar streaming audio. Dit apparaat kan gemakkelijk op een stereoversterker of surround receiver worden aangesloten. De Powernode2 is een Node2 met een ingebouwde versterker aan boord. Voeg luidsprekers eraan toe en het systeem is compleet. Een ideale hifi-beleving als een losse versterker geen optie is. Tot slot is er de Vault2 voor diegene die nog geen afscheid kan nemen van de CD-collectie. De Vault2 beschikt over een ripper die bestaande CD’s digitaliseert en tegelijkertijd de metadata online opzoekt. Het digitaliseren van de eigen CD’s was nog nooit zo gemakkelijk.

Luidsprekers
Eenvoudig muziek mogelijk maken in een ruimte zonder al teveel apparatuur? Breid gerust uit met de luidsprekers van Bluesound. Voor elke ruimte is een gepaste oplossing te vinden. Breng groots geluid voort met de Pulse2. Deze luidsprekers beschikt over een 80W versterker en een hoogwaardige 133mm woofer. Liever iets bescheidener? De Pulse Mini is compacter behuisd, maar beschikt desalniettemin over een 60W versterker en een 89mm woofer. De kleinste telg is de Pulse Flex. Zoals de naam doet vermoeden is deze luidspreker flexibel in te zetten. De luidspreker is zelfs zo flexibel dat deze in combinatie met de optioneel verkrijgbare accu gewoon meegenomen kan worden.