Custom Design is een klein Brits familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van meubels, stands en accessoires voor hifi doeleinden. De producten worden zoveel mogelijk in eigen huis geproduceerd en er wordt veel gewerkt met toeleveranciers uit de directe omgeving om de kwaliteit op een hoog niveau te houden. En zoals de naam al een beetje doet vermoeden, is men ook bereid om producten op maat te maken.

Stands
Een goede luidsprekerstand zorgt ervoor dat een monitorluidspreker zo goed mogelijk tot z’n recht komt. Het is dan niet zo vreemd als men hier met aandacht op zoek gaat naar een stand die er niet alleen mooi uit ziet, maar ook ervoor zorgt dat de luidspreker klankmatig goed naar voren komt. Alle luidsprekerstands van Custom Design kunnen worden afgevuld met een Inert Filler om de stand meer massa te geven. Dit komt de weergave van de luidsprekers zeker ten goede. Maar ook op het gebied van uitvoering is er veel mogelijk, denk hierbij aan de hoeveelheid buizen, kleur van de stand en de mogelijkheid om bijvoorbeeld een glazen plinth te gebruiken. Daarnaast heeft Custom Design ook een aantal standaard die van hout zijn gemaakt.

Meubels
Audio-apparatuur komt het beste tot hun recht in een mooi meubel, en ook hierin heeft Custom Design een gevarieerd aanbod. De erg populaire Milan-serie biedt bijvoorbeeld een fraaie combinatie tussen houten zijpanelen en glazen plateaus. De Milan-serie is modulair op te bouwen zodat elke verdieping van het meubel een eigen doeleinde heeft. Met de Definitive-serie heeft Custom Design een high-end audiomeubel die er niet alleen erg modern uitziet, maar ook nog eens de apparatuur klankmatig volledig tot recht laat komen.

Accessoires
Tot slot heeft Custom Design een scala aan accessoires, zoals onderlegschijven, platenspelerbeugels en iRAP’s. Een iRAP is een plateau dat onder een audiocomponent wordt geplaatst en zorgt ervoor dat nadelige resonanties worden geëlimineerd. CD-spelers, versterkers en D/A-converters profiteren enorm van deze toepassing.