Frankrijk; het land van het bourgondische leven met heerlijke wijnen, bijzondere gerechten, doordachte auto’s en bezienswaardigheden in de prachtige steden. Maar Frankrijk heeft ook een mooie historie als het gaat om audio. Merken als Elipson, Focal/JMlab en Jean-Marie Reynaud hebben decennia lang de wereld van hifi voorzien van vakmanschap met een Franse tintje. Zo gek is het dan ook niet dat juist een Franse fabrikant enkele jaren geleden op de markt kwam met een geheel nieuw concept versterker. We kunnen gerust stellen dat Devialet één van de meest innovatieve merken in het hifi-landschap is die de laatste decennia op de markt is gekomen.

Expert
In 2011 was daar zomaar uit het niets de D-Premier van een merk waar men nog nooit van had gehoord. Het platte design deed destijds vermoeden dat het vooral een design versterker zou zijn, maar de prestaties logen er niet om. De D-Premier is inmiddels een paar generaties verder en bestaat tegenwoordig uit een serie Expert-versterkers , maar de mogelijkheden die Devialet biedt zijn nog steeds onderscheidend ten opzichte van veel concurrenten. De versterkers beschikken over digitale en analoge ingangen die naar eigen wens ingesteld kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om aan bepaalde ingangen een phonovoorversterker toe te schrijven met versterking voor MM of MC.

Alle modellen beschikken over SAM, ADH, AIR en EVO. Devialet introduceerde in 2014 Speaker Active Matching (SAM) technologie dat ervoor zorgt dat het uitgaande signaal naar de luidspreker ook helemaal is afgesteld op de luidspreker. Met SAM worden opzienbarende verbeteringen mogelijk gemaakt door onder andere een fasecorrectie op het volledige frequentiespectrum en een uitbreiding c.q. verbetering in de laagweergave. Kijk gerust of uw luidsprekers ook geschikt zijn voor SAM. Devialet’s eigen ADH-versterkering werd in 2010 geïntroduceerd en is min of meer de kracht achter de verbluffende prestaties in het compacte design. Het principe van ADH gaat uit van twee versterkers die parallel werken; een analoge versterker die de uitgangsspanning levert en een digitale versterker die het benodigde vermogen levert. De multifunctionaliteit van de Devialet wordt mede mogelijk gemaakt door de streamfunctionaliteiten: Asynchronous Intelligent Route (AIR). Met AIR is streamen van muziek vanaf een computer, tablet of smartphone zo gedaan, zelfs tot 24-bit/192kHz. AIR is niet gevoelig voor het audioformaat zolang het maar wordt ondersteund door iOS of Windows. En of u de Devialet bedraad of draadloos aansluit, u kunt in beide gevallen profiteren van de prestaties van AIR. Tot slot biedt EVO de mogelijkheid om de toch al uitstekende producten van Devialet nog beter te maken. Dit wordt mogelijk gemaakt met de software upgrades die zeker twee keer per jaar beschikbaar komen en die gratis zijn voor de gebruikers van Devialet.

Phantom
Vanaf 2014 heeft Devialet haar activiteiten verbreed met Phantom, een actief luidsprekersysteem dat gebruik maakt van dezelfde versterkermodules die in de Expert-versterkers worden gebruikt. Phantom is de oplossing voor muziekliefhebbers die hoofdzakelijk met streaming aan de slag wil zonder afhankelijk te zijn van losse audiocomponenten. En dat ook nog eens op een hoog niveau. Phantom maakt dit mogelijk. Stream muziek vanaf een muziekdienst als Spotify, Tidal, Deezer of Qobuz, luister internetradio en geef het geluid van de televisie weer. Het is allemaal mogelijk! Devialet Phantom is volop in beweging en ontwikkeling, en dat betekent dat er in de toekomst nog veel meer functionaliteiten mogelijk worden gemaakt met Phantom.

We hebben vanaf de introductie de mogelijkheden en potentie van het merk gezien, en zijn dan ook trots dat we dit merk al vanaf het begin met succes kunnen voeren. Multifoon hifi is een Devialet Premium dealer, en dit betekent dat we vrijwel de volledige line-up van Devialet Expert en Phantom voeren.