Elac heeft een bijzondere staat van dienst als het gaat om draaitafels en elementen. In de jaren ’70 en ’80 wisten de ingenieurs uit Kiel bijzondere producten op de markt te brengen. In het kader van het negentigjarig bestaan heeft Elac besloten om de platenspeler nieuw leven in te blazen. Hiermee is de Miracord draaitafel terug!

De Elac Miracord 90 kan gezien worden als een ware hommage aan de goede, ouwe tijd. En het is pas een hommage als het product echt goed is. Dat is Elac uitermate goed gelukt. Deze draaitafel is een zorgvuldig doordacht en systematisch uitgevoerd concept waarin een superieure constructie, uitstekend vakmanschap en premium materialen worden gecombineerd.

Het 5,5 kilo zware MDF-chassis rust op speciaal ontwikkelde siliconen voeten die de draaitafel geheel ontkoppelen van de ondergrond. Het aluminium draaiplateau weegt 6,5 kilo en ligt op een sub-plateau met een as van gehard staal, die op een kogel van robijn draait om de wrijving tot een minimum te beperken. De as is in een hoogwaardige lagerbus van gesinterd brons geplaatst. De motor is tweevoudig ontkoppeld van het chassis en dus ook van de toonarm. Voor de ophanging die hier wordt toegepast, worden naast de rubber demping ook materialen gebruikt die zich hebben bewezen in de luidsprekers van ELAC. De Miracord 90 Anniversary is voorzien van een separate voeding.

De nieuw ontwikkelde tonearm, die is gemaakt van koolstofvezel, vormt een perfecte eenheid met het aandrijfmechanisme. Het standaard meegeleverde element is in samenwerking met Audio Technica speciaal voor ELAC ontwikkeld. De basis van het element is de AT-440 die is voorzien van een MicroLine naald. De Miracord 90 verlaat de fabriek met een gemonteerd element en een perfect afgeregelde element/arm combinatie.

Het succes van de Elac Miracord 90 heeft Elac ertoe bewogen dat in de loop van 2018 meerdere varianten Miracord platenspelers worden geïntroduceerd.