De GEM Dandy PolyTable is ontworpen door George Merrill en is speciaal ontworpen voor de muziekliefhebbers die een kwalitatief hoogwaardige maar betaalbare draaitafel willen hebben. Door de combinatie van een eenvoudig ontwerp en materialen die volledig op elkaar zijn afgestemd is de PolyTable een ongekend goede platenspeler in zijn prijsklasse.

George Merrill is binnen de analoge audiowereld zeker geen onbekende. Al in de jaren ’70 hield hij zich bezig met opwaarderingen en modificaties voor platenspelers waardoor hij uitgroeide tot een autoriteit in zijn vakgebied. Eind jaren ’70 kwam Merrill met de Merrill Heilroom, een platenspeler die zeker voor die tijd revolutionair was. De Heilroom is tot 1996 in productie geweest en diende uiteindelijk als voorbeeld voor de Merrill-Scillia Research MS-21, een samenwerkingsverband tussen George Merrill en Anthony Scillia. Hoewel de MS-21 met een prijskaartje van $ 24.000 niet voor iedereen is weggelegd, werd de Merrill-Williams R.E.A.L. 101 een stuk toegankelijker gemaakt ($ 5.995). De R.E.A.L. (Rubber Elastomeric Acoustic Laminate) was een samenwerkingsverband tussen George Merrill en Robert Williams en wordt door veel recensenten geroemd om de prestaties.

De PolyTable is het meest recente werk van George Merrill waarmee hij nogmaals een stempel wil drukken. Merrill heeft met de PolyTable een draaitafel van uitmuntende klasse gemaakt, zonder bijzonder veel aandacht te schenken aan het uiterlijk. Of zoals hij het zelf zegt: “My products are not loaded with fancy polished gimmicks, just excellent engineering”. De PolyTable wordt standaard met een Jelco-arm geleverd maar kan ook met een hoogwaardiger Ortofon-arm worden geleverd. Zowel de Jelco- als de Ortofon-arm bieden de mogelijkheid om de standaard elementen in te laten bouwen, maar we hebben inmiddels ook uitstekende ervaring met de Ortofon SPU-elementen.