Mytek is een Amerikaanse fabrikant die zijn oorsprong kent in de professionele hoek. De kennis en know-how op het gebied van digitaal-naar-analoog verwerking heeft geresulteerd in een toenadering naar de hifi-markt die juist weer op consumenten gericht is. En deze producten zijn bijzonder goed!

Brooklyn DAC

De Mytek Brooklyn DAC is een referentie D/A-Converter, phonovoorversterker (MM/MC) en hoofdtelefoonversterker. Ondanks het compacte formaat beschikt de Brooklyn DAC over een scala aan digitale én analoge aansluitingen. En dan is er nog niet eens gesproken over de formaten die worden ondersteund. De Brooklyn DAC is één van de eerste betaalbare D/A-Converters met een MQA hardware decoder ingebouwd om volwaardig naar MQA te kunnen luisteren. Daarnaast ondersteunt het apparaat ook DSD256 en DXD.

Toch is er ondanks het geringe formaat en de vele mogelijkheden geen sprake van concessies. Integendeel zelfs! De ingebouwde phonovoorversterker is instelbaar op MM of MC en laat zelfs de kostbare elementen volledig tot z’n recht komen. Maar ook aan de hoofdtelefoon is gedacht. Aan de voorkant zijn twee hoofdtelefoonaansluitingen te vinden die – dankzij de hoogwaardige ingebouwde hoofdtelefoonversterker – de mogelijkheid biedt om zelfs de veeleisende hoofdtelefoons aan te sturen.

Hoofdtelefoonversterker, D/A-Converter, voorversterker, phonovoorversterker; allemaal in één behuizing. En het klinkt waanzinnig!

“The only reasonably priced high end DAC with MQA hardware decoder needed to hear full original resolution of Tidal Masters”  

Brooklyn AMP

De Mytek Brooklyn AMP is de ideale eindversterker om te combineren met de Brooklyn DAC en heeft dezelfde klankmatige eigenschappen die we van Mytek gewend zijn – muzikaal, gedetailleerd en transparant. De Brooklyn AMP is dual-mono opgebouwd en maakt van Klasse D-technologie gebruik. Ondanks het compacte formaat is de Brooklyn AMP in staat om veeleisende luidsprekers en luidsprekers met een grillig impedantieverloop goed aan te sturen. Zowel esthetisch als klankmatig de ideale partner voor de Brooklyn DAC.

Manhattan II

De Manhattan II is de overtreffende trap van de Brooklyn DAC en biedt vrijwel dezelfde mogelijkheden die zijn kleinere broertje te bieden heeft. Toch zal de Manhattan II bij uitstek geschikt zijn voor de muziekliefhebbers die nog hogere eisen stellen. De Manhattan II is volledig gescheiden opgebouwd en beschikt hierbij over een digitaal en analoog sectie. De volledige scheiding van analoog en digitaal is goed zichtbaar door de twee voedingen die intern gebruikt worden; een voor het digitale gedeelte en een voor het analoge gedeelte.