In mei komt Accuphase met een waardige opvolger voor de DP-410: de DP-430. Evenals zijn voorganger zal ook dit model een dedicated CD-speler zijn waarvan de specificaties er bijzonder goed uitzien, maar wordt ook de mogelijkheid geboden om externe apparaten van de ongekende prestaties van de DP-430 te laten profiteren.

Accuphase staat erom bekend dat ze gebruik maken van hoogwaardige CD-loopwerken, en dat is zeker niet zonder reden. Een dedicated CD-loopwerk is op specificatie gebouwd om uitsluitend CD’s af te kunnen spelen, en om die reden wordt geen gebruik gemaakt van een goedkopere DVD-rom loopwerk. Evenals bij de duurdere modellen beschikt ook dit model over een stille lade die met precisie wordt aangestuurd. De zwevende ladetraverse zorgt ervoor dat de CD-speler ongevoelig is voor ongewenste vibraties van buitenaf.

Ook op het digitale vlak weet de DP-430 te verbazen. Zo wordt Multiple Delta Sigma (MDS) toegepast, een revolutionaire benadering waarbij meerdere Delta-Sigma D/A-Converters parallel met elkaar zijn verbonden voor sterk verbeterde prestaties. In de DP-430 worden vier AKM AK4490EQ D/A-Converterchips parallel gebruikt voor signaalverwerking. Daarnaast beschikt de DP-430 over Accuphase Noise and Distortion Cancelling Circuit (ANCC), een nieuw vinding waarmee tot 30% betere prestaties worden gerealiseerd.

Tot slot biedt de DP-430 de mogelijkheid om DSD256 via USB weer te geven. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Savitech SA9227A chip voor de ondersteuning bij DSD-bestanden.

De Accuphase DP-430 wordt in mei geïntroduceerd en zal € 5.500,- gaan kosten.

Brochure

hegel logo