In maart heeft Exposure een volledig nieuwe serie op de markt gebracht, de XM-serie. De eerste twee componenten in deze serie zijn vanaf nu te bekijken en beluisteren bij multifoon, en de verwachting is dat meerdere producten op termijn zullen gaan volgen.

Met de XM-serie zoekt Exposure het half-componentformaat op. In tegenstelling tot de overige productseries 1010, 2010 en 3010 zijn de producten in de XM-serie de helft qua breedte. Dat wil echter niet zeggen dat het ook ten koste gaat van de bouw van de apparaten, die is zoals we van Exposure gewend zijn!

Het eerste model uit de XM-serie is de XM-3, een hoogwaardige MM/MC phonotrap waarmee middels DIP-switches de versterkingsfactor en belasting aan de achterkant naar eigen wens is in te regelen. Met de XM-3 heeft Exposure een hoogwaardige phonotrap die meer mogelijkheden biedt ten opzichte van de eveneens hoogwaardige 3010S2 Phono. Tevens hoeft men vooraf niet de keuze te maken tussen een MM of MC module aangezien de XM-3 voor beiden kan worden ingesteld.

Gelijktijdig heeft Exposure de XM-5 geïntroduceerd, een veelzijdige versterker die voor het eerst standaard analoog en digitaal met elkaar combineert. Aan de achterzijde zijn een phono-ingang voor MM, een analoge ingang, een AV (bypass), twee digitaal coaxiaal, twee digitaal optisch en een USB-ingang terug te vinden. En mocht de versterker naderhand toch te weinig vermogen leveren naar de versterker, dan kan er altijd nog voor worden gekozen om een eindversterker op de pre-out aan te sluiten. De versterker levert 60W bij 8Ω en kan daardoor met een groot scala aan luidsprekers gecombineerd worden.

Zoals we van Exposure gewend zijn, kunnen de apparaten met een zwart of zilver front worden geleverd. De prijs voor de Exposure XM-3 is € 799,- en de prijs voor de Exposure XM-5 is €1.499,-. Bekijk de volledige specificaties op de website van Exposure.