De wondere wereld van hifi kent veel bekende en gerenommeerde merken. Sommige van deze merken worden door veel dealers gedaan, andere merken zijn iets zeldzamer te noemen. Het Deense Gryphon Audio Designs is zo’n merk – een kleine fabrikant die tot de absolute top mag worden gerekend. We zijn trots te mogen verkondingen dat we vanaf heden dealer zijn van dit iconische merk.

Gryphon Audio Designs is het geesteskind van Flemming E. Rasmussen en de vervulling van de wens om de muziekbeleving thuis net zo te laten zijn alsof je bij het concert zelf aanwezig bent. Rasmussen is afgestudeerd in de schilderkunst en grafische kunst aan de Aarhus Kunstacademie in Denemarken. De lokale muziekgemeenschap – waarvoor hij tijdens zijn studie de LP-covers en concertaffiches ontwierp – wisten zijn interesse in de muziek te versterken.

Na het afronden van zijn studie heeft Rasmussen zich eerst bezig gehouden met fotografie en schilderkunst. Door zijn creatieve kwaliteiten werd hij uiteindelijk hoofdontwerper bij de grootste fabrikant van sportkleding in Scandinavië. Rasmussen wist het bij dit bedrijf tot president van het bedrijf te schoppen, maar besloot uiteindelijk zich te gaan richten op het importeren van high-end audio in Denemarken. Hiermee gaf hij voor zichzelf gehoor aan een langgekoesterde droom. In zeer korte tijd werd het bedrijf de belangrijkste importeur voor high-end audio in Denemarken.

In 1985 ging Rasmussen een stap verder met de oprichting van Gryphon Audio Designs. Het eerste product was de Gryphon Head Amp hoofdtelefoonversterker en mag vandaag de dag gerust worden gezien als een legendarisch product. De Gryphon Head Amp wist in 1986 tijdens de CES in Chicago de aandacht te krijgen van een gerenommeerde Japanse importeur. Het duurde niet lang voordat deze hoofdtelefoonversterker in Japan een gewild apparaat werd. Hoewel het Gryphon project in eerste instantie een hobbyproject was van Rasmussen, zorgden de lovende kritieken ervoor dat serieus nagedacht moest worden aan een vervolg. In 1993 werd het importeren van high-end audio afgebouwd zodat volop aandacht kon worden besteed aan het eigen merk Gryphon.

Gryphon Audio Designs staat wereldwijd bekend om de ongekende prestaties, intuïtieve ergonomie en de verbluffende schoonheid van de cost-is-no-object apparatuur. Rasmussen’s achtergrond in de beeldende kunst en industrieel ontwerp geeft elke Gryphon een onderscheidende, weelderige afwerking die een unieke integratie vormt van vorm en functie. Vandaag de dag maakt Gryphon een scala aan high-end audio apparatuur. Het assortiment bestaat uit geïntegreerde versterkers, voorversterkers, eindversterkers, luidsprekers en randapparatuur. Wie eenmaal met een Gryphon in aanraking komt, kan zomaar op slag verliefd worden op het ontwerp en de prestaties.