PrimaLuna is een jong bedrijf gespecialiseerd in buizenelektronica en in 2003 opgericht door Herman van den Dungen. Van den Dungen is zeker geen onbekende in de wereld van hifi; met meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van ontwerp, fabricage, export, import en retail van high-end apparatuur is hij één van de meest gespecialiseerde hifi-kenners van Nederland. En ver daarbuiten.

De basis voor PrimaLuna producten is gelegd samen met Marcel Croese (bekend van Goldmund) en Dominique Chenet (bekend van Jadis). Deze samenwerking heeft geleid tot de PrimaLuna producten zoals we die nu kennen; betaalbaar, betrouwbaar en muzikaal! Het team dat werkt aan de ontwikkeling van PrimaLuna producten bestaat uit mensen die tot de top van hun vakgebied behoren.

De producten van PrimaLuna presteren ongekend goed voor de prijsklasse waarin deze zich bevinden. Ze beschikken over technologieën die doorgaans in veel duurdere apparaten worden toegepast. Zo wordt er in alle versterkers gebruik gemaakt van PrimaLuna’s Adaptive Autobias – een reeks van sensoren die de buizen continue in de gaten houdt en tevens anticipeert op veranderingen. Deze techniek is volledig passief en bevindt zich daardoor niet in het signaalpad waardoor het geen nadelige invloeden heeft op de weergave. Het voordeel van Adaptive Autobias is weinig tot geen onderhoud, een langere levensduur van de buizen en een ongekend lage vervorming voor zijn prijsklasse. En mocht een buis toch defect raken, dan zal de Bad Tube Indicator aangeven welke buis of buizen vervangen moet(en) worden.

 ProLogue-serie

De modellen uit de ProLogue-serie zijn het meest Spartaans in hun soort. Ze beschikken ze over een aantal noviteiten die zo kenmerkend zijn voor PrimaLuna versterkers. Denk hierbij aan de Adaptive AutoBias, Bad Tube Indicator, Output Transformer Protection en een ALPS Blue Velvet potentiometer. Toch zijn de modellen uit de ProLogue met iets minder mogelijkheden en technologieën uitgerust ten opzichte van de modellen uit de DiaLogue-serie. Zo kan de ProLogue Classic uitsluitend handmatig bediend worden en is het alleen mogelijk om met EL-34 of KT-88 eindversterkerbuizen te werken. De ProLogue Premium daarentegen heeft een groter chassis, wordt geleverd met een compacte afstandsbediening en wordt er voor ingangsselectie niet van een switch maar een relais gebruik gemaakt voor nóg betere prestaties. In de ProLogue Premium kunnen de EL-34, KT-88, KT-120 en KT-150 eindversterkerbuizen worden gebruikt.

Naast geïntegreerde versterkers bestaat de ProLogue-serie ook uit een voorversterker en eindversterkers.

DiaLogue-serie

De modellen uit de DiaLogue-serie evenaren de modellen uit de ProLogue-serie in gebruik van componenten en opties. Daarom zijn ze ideaal voor de gevorderde of veeleisende luisteraars. Eén van de meest gewaardeerde functies is de mogelijkheid om te schakelen tussen triode en ultralineair. In triode is het vermogen weliswaar minder, maar is de weergave puurder en opener. Daarnaast is de vervorming ook nog eens lager. In ultralineair is het vermogen groter, maar dit gaat ten koste van details. De vrijheid om hiertussen te schakelen heeft voordelen. Verder worden de hoogwaardige weerstanden van Takman toegepast en zijn de verbindingen van verzilverd zuurstofvrij koper. Tot slot beschikken de modellen over een AC Offset Killer en hoogwaardge SCR condensatoren. De DiaLogue Premium beschikt over meer vermogen dankzij de dubbele opbouw van eindversterkerbuizen. Daarnaast is er een hoofdtelefoonversterker ingebouwd.

Naast geïntegreerde versterkers bestaat de DiaLogue-serie ook uit een voorversterker en eindversterkers.