Quad is niets minder dan een levende legende. Het Engelse merk werd in 1936 opgericht door Peter Walker. Het bedrijf richtte zich aanvankelijk uitsluitend op de ontwikkeling en productie van professionele audioapparatuur, maar begin jaren ‘50 veranderde dat toen Quad alle professionele ervaring ten goede liet komen aan de “gewone” luisteraar door de Quad 1 versterker op de markt te brengen.

Na de introductie van de Quad 1 volgde de ene na de andere sensatie, denk hierbij aan de eerste elektrostatische luidspreker in 1956, de Quad 33 controle-eenheid en de Quad 303 eindversterker (1967). De daarop volgende jaren regende het innovaties waarmee Quad de wereld van hifi voor een groot gedeelte heeft gevormd.

Vandaag de dag munt het merk nog steeds uit in briljante apparatuur en sublieme luidsprekers. De QUAD Elite-serie met zijn tijdloze vormgeving en zeer robuust gegoten aluminium behuizing is opgebouwd met hoogwaardige componenten en omvat een compleet assortiment dat bestaat uit meerdere soorten versterkers en CD-spelers die met één systeemafstandsbediening te bedienen zijn.