Wilson Audio. Een naam die in de wereld van high-end audio gelijk staat om de ongekende precisie en compressievrije muziekreproductie. Een streven dat door het Amerikaanse engineering team tot een kunstvorm is verheven. En dat met een mate van perfectie die simpelweg uniek te noemen is. Wilson Audio wordt onder andere geroemd om haar kracht, timing en laagweergave. Kwaliteiten die een directe reflectie zijn van de fysieke vormgeving van de luidspreker en hand in hand gaan met imposante gestaltes.

Het bedrijf is in 1973 opgericht door David Wilson en zijn vrouw Sheryl Lee. Vanaf de jaren ’80 is de bekendheid en faam van Wilson Audio onder hifi-fanaten sterk gegroeid. Dit komt mede door dat het bedrijf veel onderzoek doet naar de optimale weergave. Hierbij heeft Wilson Audio een duidelijke denkwijze waarbij geldt dat ‘timing is everything‘. Kenmerkend aan vrijwel alle luidsprekers is het uitgesproken uiterlijk. Hierbij geldt dat de vormgeving geheel in dienst staat van de prestaties. Daarnaast wordt voor alle luidsprekers gebruik gemaakt van een speciaal composiet voor optimale prestaties.

Wilson Audio luidsprekers staan bekend om de zeer precise weergave en de mogelijkheid om groot muziekwerk ongekend echt en realistisch weer te geven. Om deze reden worden de luidsprekers tot de top van high-end audio gerekend. Hoewel er een groot verloop is in prijsklasse, voldoet elke luidspreker aan het type Wilson Audio DNA; van de zeer elegante Sabrina tot de majestueuze Alexandria XLF. Om de luidsprekers optimaal tot hun recht te laten komen binnen de geluidsinstallatie en de kamer is het van belang dat de luidsprekers zorgvuldig worden geïnstalleerd en geplaatst. Dat is tevens de reden dat de fabrikant het de dealers verplicht om de luidsprekers bij de eindgebruikers te plaatsen om verkeerde indrukken te voorkomen.